Общи условия

Приложимо законодателство


Условията за ползване на сайта са подчинени на действащото законодателство на Република България.За всички неуредени въпроси се прилагат разпоредбите на българското законодателство.

ЛОИП ООД си запазва правото да променя УСЛОВИЯТА ЗА ПОЛЗВАНЕ на електронен магазин beba.bg по всяко време.

I. Правила за използване на сайта

ЛОИП ООД Ви дава право да отваряте(зареждате) и разглеждате всички материали, които са публикувани в този електронен магазин само за лична употреба с нетърговска цел, при условие, че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Не се разрешава материалите на този електронен магазин да бъдат копирани, публично разпространявани или изпращани за каквато и да е било обществена или търговска цел.

II. Условия и информация,съгласно Закона за електронна търговия

Договорът за продажба, сключен използвайки Интернет, е договор за продажба от разстояние. Договорът за продажба от разстояние се сключва въз основа на предложение, отправено от ЛОИП ООД (наричано за краткост Доставчик) в електронен магазин Beba.bg до всеки потребител-клиент (наричан за краткост Купувач) на електронния магазин, като част от системата за продажба на стоки. Договорът за продажба от разстояние между Доставчика и Купувача се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка (чрез имейл и/или телефонно обаждане до Купувача) от страна на Доставчика.

III. Регистрация

За да направите покупка от електронен магазин Beba.bg не е необходимо да се регистрирате предварително. След като сте избрали желания продукт който искате да закупите, преди да финализирате вашата покупка Вие се съгласявате с Условията за ползване на сайта, след което попълвате Вашето име и фамилия, e-mail за контакт, телефон за връзка, адрес за доставка. С попълването от ваша страна на данните необходими за финализиране на поръчката се приема, че сте се запознали и приемате ‘’Условията за ползване’’ на сайта. С тези си действия Купувачът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите ‘’Условия за ползване’’ и ги приема.

IV. Поверителност на данните

Доставчикът не иска да получава конфиденциална или защитена информация от Купувача чрез електронен магазин Beba.bg. Личните данни и информация, които Купувача изпраща до Beba.bg с цел да получи или закупи продукти и/или услуги, предлагани от този сайт, ще бъдат използвани единствено за приемане и изпълнение на неговите поръчки и те са под закрила на Закона за защита на личните данни. В някои случаи ние използваме изпратената от Вас информация, за да ви помогнем да заявите определена поръчка или да изпълните конкретна транзакция, за нас е важно да поддържаме контакт с вас, за да ви информираме за предстоящи промоции на наши продукти и услуги. Доставчикът гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за информационния ни бюлетин, могат да прекратят абонамента си по всяко време. Конкретен Купувач може да бъде изтрит от базата данни на beba.bg заедно с прилежащите към него данни по всяко време при желание от негова страна, изразено писмено на имейла за връзка с Доставчика.

V. Поръчка и Доставка

Купувачът може да прави поръка по всяко време. Поръчки направени до 17.30 часа на всеки работен ден от Понеделник до Петък се изпращат в същия ден, а доставката е според условията за експресна доставка на фирма Еконт Експрес. Поръчки направени след 17.30 часа се приемат като получени от Доставчика на следващият работен ден. Поръчки направени в Събота или Неделя се приемат за получени в Понеделник или следващият първи работен ден. Срокът за доставката е според условията на съответния куриер - Еконт Експрес. При въпроси се обърнете към екипа на Beba.bg.

VI. Цена за плащане

Цените на продуктите и услугите са в Български лева за един брой. Крайната цена на поръчката се формира като сбор от цената на продукта и дължимите разходи за доставка и наложен платеж. Всички цени са крайни и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. За всяка доставка освен касова бележка при желание от Купувача се издава опростена фактура,. Дружеството е регистрирано по ЗДДС.

VII. Анулиране на поръчка

Поръчката може да бъде анулирана от Доставчика при наличие на основателни причини:

1. Стоката е с изчерпана наличност, предложения срок за доставка или аналог на изчерпания продукт не са приемливи за Купувача.

2. Не е извършено плащане от страна на Купувача

3. Купувачът е посочил грешен или непълен адрес за доставка.

Ние ще установим контакт с Купувача, за да можем да отстраним възникналия проблем. При невъзможност за отстраняване на проблема Доставчикът не носи отговорност за неизпълнението на доставката.

Купувачът може да анулира поръчката преди тя да бъде изпратена. Ако поръчката е анулирана след като тя е изпратена ,купувачът се задължава да заплати в пълен размер на Beba.bg-(Доставчик) всички направени разходи за изпращането и връщането на поръчката.

VIII. Отказ от сключен договор и възстановяване на заплатена стойност

На основание чл.55, ал.1 т ЗЗП Купувач, който има качеството потребител по смисъла на ЗЗП, в 7 (седем) дневен срок от доставката има право без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина да се откаже от сключения договор, като върне поръчаната стока при следните условия:

1. Купувачът-Потребителят предварително писмено да информира екипа на Beba.bg на следния имейл адрес sales@beba.bg , че на основание чл.55, ал.1 от ЗЗП се отказва от договора, като задължително посочи:

- конкретен адрес на Beba.bg, в който ще върне стоката

2. Стоката да бъде върната на посочения адрес от доставчика лично или чрез куриер

3. Поставената от производителя оригинална опаковка на стоката да не е отваряна, стоката да не е ползвана, стоката и опаковката да са във вида, в който са получени, както и да не е нарушавана целостта на поставените от Доставчика защитни стикери.

4. Всички транспортни и други разходи по връщането на стоката са изцяло за сметка на Купувача-потребителя. До момента на обратното предаване на стоката от страна на Купувача-потребителя на служител от Beba.bg, рискът от случайното и погиване или повреждане се носи изцяло от страна на Купувача-потребителя.

5. В случай, че Купувача-потребител се възползва от правото си по чл.55, ал.1 от ЗЗП при положение, че е изпълнил посочените по-горе условия, Доставчика се задължава да му възстанови заплатената цена за покупката на върнатата стока по банков път (по посочената по реда даден по-горе банкова сметка) в срок от пет работни дни от връщането на стоката.

 


РАЗБРАХ!Ф

За да подобри Вашето преживяване този сайт използва кукита :)